COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 832 171  INFECTAȚI  317 899(+1370)   TRATAȚI 297 796     DECESE 7273(+32)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2950
Puterea stiri: 6736

Continuă campania de prevenire a înecurilor în țară

15 iul. 12:16   Societate
2428 0

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență continuă informarea populației în preajma bazinelor acvatice din țară în cadrul Campaniei de prevenire a înecurilor.

Pe parcursul săptămînii salvatorii au ajuns pe malurile rîurilor și lacurilor din raioanele Fălești, Ocnița, Căușeni, Vulcănești, Soroca, dar și municipiul Chișinău.

Cetățenii au primit pliante informative și au fost informați despre riscurile în cazul nerespectării regulilor de comportament pe apă, dar și despre acordarea primului ajutor în cazul unei situații de înec.

Totodată, cetățenii au fost îndrumați la capitolul riscului de înec în stare de ebrietate, fiind menționat faptul că consumul băuturilor alcoolice la scăldat este interzis. De asemenea, specialiștii IGSU desfășoară măsuri de profilaxie pe teritoriul spațiilor de agrement. Astfel, salvatorii din Сăușeni au desfășurat instruiri la bazinul central din oraș și au instruit persoanele în vederea minimalizării riscului de producere a incidentelor pe apă.

Totodată, aici, a fost simulată extragerea unei persoane înecate din apă de către scafandrieri și a fost prezentat modul de acordare a primului ajutor medical.


De la începutul Campaniei de prevenire, peste 15 mii de persoane din toate regiunile țării au fost instruite la capitolul regulilor securității vieții cu scopul minimalizării accidentelor pe apă în perioada estivală.

De la începutul anului 2021, 52 persoane inclusiv 10 minori și-ai pierdut viața în bazinele acvatice din țară.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽