X 
Eurovision stiri: 492
Transnistria stiri: 1304

Continuă activitățile de prevenire a intoxicațiilor cu monoxid de carbon și al incendiilor

1 dec. 2023,, 16:13   Societate
1346 0

Potrivit datelor statistice colectate din subdiviziunile Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, de la începutul sezonului rece au fost evaluate și inspectate 7910 case de locuit, fiind instruite în total 20898 de persoane.

În acest context, activitățile de prevenire a incendiilor și intoxicațiilor cu monoxid de carbon, desfășurate de salvatori și pompieri au dus la o descreștere a cazurilor de deces cu -3% în comparație cu anul precedent.

Acțiunile de profilaxie au loc în toate raionale țării, iar cele mai recente au fost realizate în perioada 22 - 28 noiembrie 2023 în Taraclia, Bălți, Cahul și UTA Găgăuzia. Aici, angajații IGSU au mers în gospodăriile oamenilor din localitățile rurale pentru a le oferi recomandări în vederea evitării riscurilor și producerii incendiilor.

Salvatorii au atenționat oamenii asupra exploatării surselor de încălzit, dar și a necesității verificării sobelor înainte de utilizare. Pompierii au îndemnat persoanele să evite conectarea la energie electrică a aparatelor defecte sau a instalațiilor improvizate.

Totodată, pompierii au rugat oamenii să îndepărteze lucrurile combustibile și ușor inflamabile din preajma sobelor și instalațiilor de încălzit, să aerisească periodic încăperile unde sînt instalate sobele și să nu obtureze canalele de ventilare. Mai mult, specialiștii au atenționat că aprinderea focului cu lichide ușor inflamabile, cum ar fi benzina sau motorina este strict interzisă.


De asemenea, salvatorii au sugerat maturilor să nu le permită celor mici să aprindă focul în sobă și să nu-i lase de unii singuri în casă în timp ce sobele și alte surse de încălzit sînt puse în funcțiune.

Ținem să menționăm că activitățile de prevenire au fost lansate de IGSU o dată cu începerea sezonului rece și vor continua pe toată această perioadă, avînd drept scop minimalizarea cazurilor de intoxicații și incendii în sectorul locativ.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?