Criza energetică stiri: 1465
Cutremure stiri: 275
Preşedintele stiri: 3379

Contabila-șef din cadrul Armatei Naționale, reținută

23 feb. 11:23   Societate
2468 0

Ofițerii CNA și procurorii anticorupție au efectuat, astăzi, percheziții într-un dosar de corupție, iar drept urmare a fost reținută contabila-șef a Centrului de pregătire a specialiștilor Armatei Naționale din Chișinău. Femeia este bănuită că ar fi colectat taxe ilegale de la unii agenți economici pentru a le oferi protecție și a nu le crea impedimente în activitate.

Potrivit denunțătorului, pe parcursul mai multor luni, contabila ar fi perceput sume cuprinse între 2000 și 3000 de lei de la agenții economici care aveau contracte de locațiune cu Centrul de pregătire a specialiștilor Armatei Națională. Aceștia închiriau, în bază de contract, încăperi și parcări de la întreprinderea menționată, iar pentru a-și continua activitatea și a li se prelungi chiria ar fi fost somați să achite plăți suplimentare.

La finele anului trecut, CNA și procurorii au inițiat o urmărire penală în baza unui denunț, monitorizînd activitatea ilicită a contabilei-șef. Astfel, s-a reușit documentarea mai multor episoade în care funcționara ar fi perceput recompense ilicite pentru presupusa influențare a conducerii întreprinderii în vederea prelungirii contractelor de locațiune.

În această dimineață, ofițerii CNA au operat percheziții la domiciliul bănuitei și la biroul acesteia. Femeia a fost reținută pentru 72 de ore și a fost plasată în izolatorul CNA. Dacă va fi găsită vinovată, aceasta riscă pînă la 7 ani de detenție sau amendă penală, cu privarea de dreptul de ocupa funcții publice pe o anumită perioadă.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

După remanierile de cadre din guvern, situația
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав