X 
Cazul Șor stiri: 599

Construcția celui mai mare butoi din lume într-un sat din Moldova este spre finalizare

5 noi. 2021,, 11:00   Societate
4396 0

Construcția celui mai mare butoi din lume este pe ultima sută de metri. Acesta prinde contur în satul Scoreni din raionul Strășeni, localizat la 30 km distanță de Chișinău, transmite Noi.md cu referire la realitatea.md.

Înălțimea acestuia ajunge la 6,5 metri, iar lungimea va fi de peste 10 metri. Construcția va deveni muzeul satului în care urmează să fie expuse obiecte vechi, lăsate de strămoși și va putea fi folosită și ca sală de primire a delegațiilor străine.

Conform primarei satului Scoreni, lucrările au fost sistate pentru o perioadă, din cauza majorării prețului la materialele de construcții.

Dragi scoreneni, lume bună de pretutindeni! De ceva timp, nu v-am informat cum merg lucrările la butoiul nostru. Din motiv că, pe parcursul anului au avut loc majorări de prețuri considerabile la metal și lemn, s-a majorat și costul lucrărilor, astfel sîntem în proces de căutare a surselor financiare. Din fericire, antreprenorul a decis să continue lucrările. Butoiul se îmbracă cu peliculă, pentru a fi protejat de umezeală apoi vă v-om informa despre mersul lucrărilor”, a menționat Svetlana Tabacari, primara satului Scoreni.


Costul total al proiectului se ridică la 3 milioane de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?