COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 1 002 291   INFECTAȚI 396 768(+3255)   TRATAȚI 368 373     DECESE 10 470(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7912
Criza energetică stiri: 529

Construcția barajului subacvatic de la Stația de captare a apei din rîul Nistru a ajuns la final

2 noi. 2021,, 10:45   Societate
1675 0

Construcția barajului subacvatic de la Stația de captare a apei din rîul Nistru a ajuns la final. SA „Apă-Canal Chișinău” precizează că, odată cu darea în exploatare a barajului, în perioadele secetoase se va menține nivelul apei în Nistru conform proiectului, transmite Noi.md cu referire la radiochisinau.md.

Datorită acestui baraj, nivelul apei în preajma Stației se va majora, fapt ce va permite buna activitate a Stației de captare.

Barajul subacvatic este construit mai jos de Stația de captare și reduce viteza apei curgătoare, astfel încît denivelările din preajma Stației sînt acoperite datorită sedimentării cu nămol care va fi stopat de acest baraj. Acest proiect hidrotehnic va ridica nivel apei în preajma Stației de captare.

În prezent, continuă lucrările de curățarea de nămol a camerelor de primire de la Stația de captare. După se vor îndeplini lucrărilor de înlocuire a utilajului uzat, cum ar fi sistemul de barbotaj, două închizătoare cu D-800 mm și sisteme de reglare a lor.

Priza de apă a orașului Chișinău din rîul Nistru, a fost proiectată în 1964. Stația de pompare de la prima treaptă a fost dată în exploatare în 1972. Priza de apă este proiectată pentru debitele minime de apă: în perioada de iarnă 80 m cubi/s, în anii extrem de secetoși, iar în perioada de vegetație – 120 m cubi/s.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X