Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

Constituirea Comisiei de evaluare a performanțelor lui Stoianoglo, pe agendă ședinței CSP

10 noi. 2021,, 14:35   Societate
1922

Membrii Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) se întrunesc joi, 11 noiembrie, în ședință.

Pe agendă se regăsesc 19 subiecte, printre care și constituirea Comisiei de evaluare a performanțelor șefului suspendat al Procuraturii Generale, Alexandru Stoianoglo, dar și aprobarea Regulamentului privind procedura de evaluare a performanțelor acestuia.

De asemenea, urmează a fi discutată și sesizarea lui Igor Hlopețchi, unul dintre avocații lui Ruslan Popov, adjunctul procurorului general suspendat, care vizează pretinse acțiuni ilegale comise de procurorul general interimar al R. Moldova, Dumitru Robu.

Totodată, membrii CSP vor examina subiectul privind desemnarea interimarului pentru funcția de adjunct al procurorului – șef al Procuraturii Anticorupție.

Pe ordinea de zi a ședinței CSP a fost inclus, de asemenea, demersul Ministerului Justiției cu privire la desemnarea unui
reprezentant în componența grupului de lucru pentru elaborarea Conceptului de evaluare externă a judecătorilor și procurorilor, dar și subiectul cu privire la anunțarea concursurilor pentru suplinirea unor funcții vacante de procuror.


0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав