X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Consiliul Suprem de Securitate se întrunește în ședință

20 mar. 2023,, 09:30   Societate
2225 0

Membrii Consiliului Suprem de Securitate se reunesc astăzi, începînd cu ora 14:00 într-o ședință pentru a discuta despre situația excepțională din justiție.

Decizia a fost luată de președinta țării, Maia Sandu, după ce Adunarea Generală a Judecătorilor a amînat numirea membrilor Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

În cadrul unei emisiuni de la postul public de televiziune, șefa statului a declarat că pentru a construi o țară dezvoltată este nevoie de un sistem consolidat al justiției, scrie Noi.md cu referire la moldova1.md.

*„Am convocat CSS pentru luni și acolo vom discuta măsuri extraordinare, pornind de la situația reală cu care ne confruntăm. Un lucru pe care l-am solicitat de la Parlament este să creăm Curtea Anticorupție, o curte specializată, care se va ocupa, în special, de corupția mare, dar și de corupția în justiție. Pentru că atît timp cît avem corupție în justiție, atît timp eforturile noastre de combatere a corupției sînt în van”, a spus Maia Sandu.

Curtea Anticorupție ar putea apărea chiar la sfîrșitul acestui an. În cadrul emisiunii Punctul pe Azi de la TVR Moldova, președintele Comisiei Juridice a Parlamentului, Olesea Stamate, a declarat că ideea creării Curții Anticorupție se regăsea și în platforma electorală PAS, însă nu erau siguri dacă noua instanță era necesară.


„Va fi o instanță specializată, compusă dintr-un anumit număr de judecători, în funcție de dosarele pe care vom decide să le oferim în competența acestei instanțe. Pe parcursul anului acestuia, deci, pînă la finele acestui an. Dar pentru ea, avem nevoie de noul CSM”, a spus Olesea Stamate.

Amintim că vineri Adunarea Generală a Judecătorilor, convocată după o pauză de patru ani, a decis să amîne pentru data de 28 aprilie numirea celor patru membri permanenți și a unui supleant din rîndul judecătorilor în cadrul Consiliul Superior al Magistraturii.

1
1
0
0
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?