Criza energetică stiri: 782
Preşedintele stiri: 3233
Puterea stiri: 7218
Obiectiv european stiri: 292

Consiliul Superior al Procurorilor dă undă verde pentru demiterea lui Stoianoglo

23 mai. 11:49   Societate
3268

Procurorul General suspendat Alexandr Stoianoglo poate fi demis. Consiliul Superior al Procurororilor, cu majoritatea voturilor, a luat act de raportul de evaluare, și au acordat calificatul nesatisfăcător.

După examinarea raportului, CSP a anunțat că va propune președintelui țării eliberarea acestuia din funcția de procuror general, transmite Noi.md cu referire la tv8.md.

„Se ia act de raportul Comisiei de evaluare, se cordă calificativul nesatisfăcător a activității desfășurate. Se propune eliberarea din funcția de procuror general a lui Alexandru Stoianoglo”, a declarat șefa CSP, Angela Motuzoc, potrivit cărora, au existat și opinii separate în privința șefului suspendat al PG.

Comisia de evaluare a performanțelor procurorului general suspendat, Alexandru Stoianoglo a emis la începutul lunii mai un raport în privința activității acestuia la șefia Procuraturii Generale. Membrii Comisiei i-au oferit lui Stoianoglo calificativul nesatisfăcător și doar 2 puncte. Procurorul general suspendat a primit calificative la capitolul eficiență, integritate, comunicare internă și externă, dar și pentru managementul resurselor umane. Potrivit concluziilor membrilor Comisiei, deciziile adoptate de către Stoianoglo privind rotația procurorilor din procuraturile teritoriale, cărora le-a cerut să plece din sistem și inițierea procedurilor disciplinare în privința unor procurori sau angajați care nu au cedat presiunilor, arată un management defectuos al resurselor umane.

Raportul Comisiei a fost prezentat Consiliului Superior al Procurorilor, pentru examinare și adoptarea unei decizii în privința lui Alexandr Stoianoglo. Potrivit ultimelor modificări operate la legea cu privire la procuratură, dacă activitatea lui Stoianoglo obține calificativul „nesatisfăcător”, acesta ar urma să fie demis de către șefa statului, la propunerea Consiliului Superior al Procurorilor.


Stoianoglo a calificat procesul de evaluare drept o „absurditate” menționînd că nu a luat în viața lui „așa note”.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав