COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 365 713(+548)   TRATAȚI 349 581      DECESE 9192(+30)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3020

Consiliul Europei ar trebui să ajute Republica Moldova să revină la normal. Opinie

25 oct. 12:00   Societate
1379 0

După situația cu demiterea și reținerea rapidă a Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, care a devenit un dezastru total, Consiliul Europei ar trebui să ajute Moldova să revină la normal și să stabilizeze sistemul judiciar, pentru ca ulterior autoritățile să nu profite de acest precedent.

O astfel de opinie a exprimat fostul Ministru al Justiției al Republicii Moldova, Fadei Nagacevschi, în cadrul emisiunii "Mecanismul de acțiune cu Elena Levițkaia-Pahomova" pe canalului NTV-Moldova, transmite Noi.md.

"Au fost modificate multe legi pentru a ajunge la o astfel de situație cu Alexandr Stoianoglo, care, în opinia mea, este o ilegalitate totală. Și această legislație trebuie acum corectată și stabilizată. Și eu cred că Consiliul Europei ar trebui să ajute Republica Moldova să revină la normal, pentru că următorul guvern care va veni, noul Ministru al Justiției, vor acționa la fel. Pentru că e interesant să ai sub control sistemul judiciar. Și orice ministru al Justiției care va veni în viitor, nu va putea opune rezistență. Pentru că parlamentarii vor spune: "Există un precedent? Reformatăm și preluăm controlul asupra sistemului judiciar! De ce aceia au putut, dar noi nu putem?". Și atunci va fi greu. Iar acum Consiliul Europei trebuie să stabilizeze sistemul judiciar și să corecteze legislația care a fost "distrusă" de actuala guvernare", a spus Fadei Nagacevschi.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X