Coronavirus stiri: 7904
Criza energetică stiri: 493

Consiliul de mediere are un nou președinte

30 noi. 2021,, 09:44   Societate
1006 0

Felicia Chifa este noua președintă a Consiliului de mediere. Aceasta a fost aleasă prin vot anonim, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului de mediere care a avut loc luni, 29 noiembrie.

Secretara de Stat, Veronica Mihailov-Moraru a menționat la deschiderea ședinței că așteptările de la membrii Consiliului de mediere sînt mari, însă și Ministerul Justiției urmează să se implice activ în promovarea medierii. Acțiunile în acest sens sînt prevazute si in în Planul de acțiuni, cît și în Strategia de dezvoltare a sectorului justiției, care urmează a fi adoptată, transmite Noi.md cu referire la tv8.md.

Ministerul Justiției își propune să eficientizeze instituția medierii în contextul promovării măsurilor alternative de soluționare a litigiilor.

Consiliul de mediere este un organ înfiinţat pe lîngă Ministerul Justiţiei cu scopul de a organiza şi coordona activitatea mediatorilor. Acesta a fost instituit în anul 2007 prin legea cu privire la Mediere (intrată în vigoare în 2008).

Consiliul de mediere este compus din 9 membri desemnaţi prin ordinul Ministrului Justiţiei, în baza rezultatelor concursului public organizat de Ministerul Justiţiei. Termenul mandatului membrilor Consiliului de mediere este de 4 ani, cu posibilitatea prelungirii lui o singură dată, iar mandatul Preşedintelui Consiliului este pentru o durată de 2 ani.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X