Criza energetică stiri: 772
Preşedintele stiri: 3230
Puterea stiri: 7217
Obiectiv european stiri: 291

Consiliul Concurenței a stabilit ce instituție se face vinovată de scumpirea cartofilor

23 oct. 2019,, 16:30   Societate
6867

Consiliul Concurenței a inițiat o anchetă după ce cartofii s-au scumpit semnificativ în lunile aprilie – mai.

Astfel, s-a constatat că ANSA ar fi instituit și intensificat controalele fitosanitare la frontiera de stat, în mod selectiv, doar pentru loturile importate din Republica Belarus, fapt care a redus considerabil volumul de import.

”În urma acțiunilor ANSA, a fost creat un deficit de marfă pe piață, care a generat majorarea semnificativă a prețurilor de comercializare a cartofilor și a condiționat prejudicierea consumatorului final în perioada de referință cu circa 78,8 milioane de lei”

De asemenea, potrivit Consiliului Concurenței, existența intermediarilor între etapele de import și comercializare a produselor către client /consumator final, creează circumstanțe prielnic de majorare semnificativă a prețului de piață.

Consiliul Concurenței a constat că ANSA a încălcat Legea concurenței prin limitarea drepturilor întreprinderilor de comercializare și stabilirea condițiilor discriminatorii pentru activitatea întreprinderilor.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав