COVID-19 : VACCINAȚI 1 004 668  INFECTAȚI 400 556 (+3971)   TRATAȚI 369 770     DECESE 10 501(+13)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 543
Coronavirus stiri: 7925

Consilierii din CMC de la Platforma DA cer urgentarea proiectului bugetului municipal pentru 2022

18 noi. 2021,, 14:30   Societate
1572 0

Membrii fracțiunii Platforma Demnitate și Adevăr în Consiliul Municipal Chișinău (CMC) cer prezentarea în termen a proiectului bugetului municipal pentru anul 2022. Mai exact, pînă în ziua de vineri, 19 noiembrie, transmite Noi.md cu referire la tv8.md.

„În caz contrar, Platforma DA își rezervă dreptul nevotării acestui buget”, a declarat președintele fracțiunii PDA în CMC, Andrei Năstase.

Potrivit consilierilor PDA, tot „între autoritățile centrale ale statului și primarul capitalei este un permanent război de natură politică” de pe urma căruia au de suferit cetățenii.

Aleșii locali spun că nu vor accepta precedentul de anul trecut. „Bugetul municipal pentru banul trecut a fost votat de o majoritate îngustă de interese personale obscure, negociate pe sub masă in ajunul sărbătorilor de iarnă astfel încît cetățenii să nu observa majorările de taxe și impozite la care au fost supuși. Este inadmisibil să se întîmple ca pe timpul lui Plahotniuc. Pe sub masă, pe la sărbători”.

Potrivit Legii, proiectul bugetului pentru anul viitor trebuie să fie prezentat pentru examinare pînă la data de 20 noiembrie, iar documentul trebuie să fie aprobat pînă cel tîrziu în data de 10 decembrie.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X