COVID-19 în MOLDOVA

Conducerea de vîrf a țării a felicitat lucrătorii din domeniul construcțiilor

Conducerea de vîrf a țării a felicitat lucrătorii din domeniul construcțiilor

Președintele Igor Dodon și premierul Ion Chicu au transmis mesaje de felicitare pentru lucrători din domeniul construcțiilor, cu prilejul zilei lor profesionale.

În iureșul timpurilor moderne, lucrătorii din construcții – zidarul și faianțatorul, tencuitorul și betonistul, proiectantul și dirigintele de șantier ‒ cu toții restaurează și creează, amenajează și înalță clădiri, transformă proiectele de infrastructură în realități cotidiene, accentuând, prin diversitatea lucrărilor, utilitatea socială și economică a acestei meserii.

Mă bucur să constat că, la nivel național, industria construcțiilor înregistrează un randament bun, dovedind astfel rolul important în creșterea calității vieții cetățenilor..


Vă aduc mulțumiri pentru profesionalism şi dăruire, pentru responsabilitate, atenție și precauție, și Vă îndemn să construiți acasă, lângă oamenii dragi, iar noi vom valorifica orice oportunitate de revizuire a remunerării, a pachetului social.

Să construim Moldova împreună!, se arată în mesajul semnat de Igor Dodon.

"Știm că acolo unde pune mîna un constructor, aduce beneficii oamenilor, aduce beneficii economiei țării, contribuind astfel la creşterea calităţii vieţii.

Dezvoltarea ramurii construcțiilor demarează odată cu procesul de dezvoltare a infrastructurii și a cererii pe piața imobiliară. Și în acest context, trebuie să amintim despre Programul de stat „Prima Casă” care devine accesibil pentru tot mai mulți cetățeni. Pe an ce trece, Guvernul extinde numărul de beneficiari ai Programului, iar acest lucru face posibil ca cetățenii noștri să rămînă acasă alături de familie și cei dragi.

Amintesc că pentru anul 2020, în Legea bugetului de stat au fost prevăzute 90 milioane lei pentru implementarea Programului de stat „Prima casă”, dintre care pentru programele de compensare s-au alocat 40 milioane lei. Prin intermediul Programului guvernamental „Prima Casă” au fost procurate pînă în prezent 4663 locuințe, ceea ce înseamnă tot atîtea familii și tineri cu vise realizate.

Apreciem și munca celor care astăzi construiesc drumuri. Continuă să fie implementat Programul „Drumuri bune 2020”, prin care Guvernul preconizează să cheltuie 1,37 miliarde de lei pentru lucrările de întreținere periodică a drumurilor publice locale, comunale și străzi. În acest an se vor aloca circa 6 miliarde de lei, inclusiv pentru reabilitarea drumurilor regionale și naționale", a declarat la rindul sau premierul Ion Chicu.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load