X 
Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1734

Conducerea CEC a discutat cu reprezentanții Comisiei de la Veneția

24 sep. 2020,, 16:00   Societate
1705 0

În cadrul vizitei la Strasbourg, Președintele CEC, Dorin Cimil, și Secretarul CEC, Maxim Lebedinschi, au avut o întîlnire oficială cu Secretarul adjunct al Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept (Comisia de la Veneția), Simona Granata-Menghini și șeful Direcției Alegeri și Partide Politice, Pierre Garrone.

Potrivit unui comunicat al CEC, părțile au discutat despre modificarea Codului electoral și a legislației conexe, în contextul Opiniei comune a Comisiei de la Veneția și OSCE/ODIHR. Subiectele principale au vizat oportunitatea adoptării proiectului de lege până la data lansării oficiale a campaniei electorale, care, potrivit termenului legal, va începe pe 2 octombrie 2020. În acest context, au fost menționate aspectele pozitive, dar și recomandările ce urmează a fi considerate de către autoritățile naționale, pentru îmbunătățirea proiectului de lege și avansarea ulterioară a adoptării finale, transmite radiochisinau.md.

Oficialii au abordat și tema organizării alegerilor prezidențiale, ținând cont de particularitățile epidemiologice atât în țară, cât și peste hotare. Urmare discuțiilor, a fost agreată organizarea unui Webinar privind schimbul de bune practici pentru organizarea alegerilor pe timp de pandemia provocată de virusul COVID-19 și experiențele țărilor europene.

„Conducerea CEC a reiterat gratitudinea și aprecierile pentru rolul ce-l are Comisia de la Veneția în procesul de perfecționare a cadrului legal electoral din țara noastră. Mizăm și în continuare pe suportul experților în promovarea valorilor democratice în conformitate cu cele mai bune practici și standarde internaționale”, se maia arată în comunicatul istituției.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий