Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 962

Conducătorii auto ar putea să nu mai prezinte certificatul de înmatriculare

21 iun. 10:22   Societate
3908

Conducătorii auto ar putea să nu mai prezinte fizic certificatul de înmatriculare pe teritoriul Republicii Moldova. Deputatul PAS Dumitru Alaiba a venit cu un mesaj în acest context pe pagina sa de Facebook.

„Vrem să anulăm obligativitatea prezentării fizice a certificatului de înmatriculare pe teritoriul Republicii Moldova. Va trebui să-l aveți fizic cu voi doar cînd călătoriți peste hotarele țării. Pe teritoriul Republicii Moldova datele din certificatul de înmatriculare pot fi verificate online. O să ajustăm legislația.

În decembrie am exclus obligativitatea deținerii permisului de conducere (a plasticului), pentru că șoferii pot fi verificați fără acest plastic. Astfel, după următoarea modificare, șoferii nu vor trebui să-și bată capul de hîrțoage cînd pornesc la drum. Poliția le poate identifica atît autovehicul, cît și pe ei, fără prezentarea fizică a actelor.

Această obligativitate este în primul rînd o incomoditate, dar și motiv de a primi o amendă. Dacă nu ai certificat de înmatriculare - plătești amendă 300 de lei, chiar dacă ai actele în regulă, doar, poate le-ai uitat pe acasă. Poate cîndva asta avea sens, cînd nu aveam e-guvernare, dar acum această măsură e depășită de timp. Lucrurile se întîmplă online”, scrie Alaiba.

În 2021 pe articolul respectiv au fost întocmite 5794 procese verbale, iar suma amenzilor a fost de 1,52 mln lei. Acești bani vor rămîne pe viitor în buzunarele șoferilor, mai spune deputatul.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав