COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 1 003 660   INFECTAȚI 400 585(+3907)   TRATAȚI 369 139     DECESE 10 488(+18)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7920
Criza energetică stiri: 533

Condițiile de intrare în Ucraina în perioada carantinei în decembrie 2021

7 dec. 2021,, 12:31 (reactualizat 7 dec. 2021,, 18:15)   Societate
5801 0

Cetățenii străini și apatrizi care intră în Ucraina cu scopul tranzitării și dețin documente care confirmă plecarea din țară în termen de 48 de ore sînt scutiți de autoizolare, instalarea aplicației "Vdoma" și efectuarea testelor în Ucraina.

Pentru orice străin, documentul obligatoriu rămîne asigurarea medicală care să acopere costurile unui eventual tratament pentru COVID-19 pentru o perioadă de cel puțin 14 zile.

Cetățenii străini și ucraineni fără certificat COVID trebuie să prezinte aplicația activată "Vdoma" pentru a intra în Ucraina. În 72 de ore, pe aplicație va fi transmis rezultatul testului PCR sau rapid. Dacă rezultatul este pozitiv, cetățenii străini trebuie să contacteze companie de asigurări, iar cetățenii ucraineni trebuie - compania de asigurări sau medicul de familie.

Aceste condiții nu se aplică cetățenilor străinilor nevaccinați care călătoresc din India sau Rusia. Aceștia trebuie să respecte regimul de autoizolare de 10 sau 14 zile (durata șederii aplicația o stabilește individual).

De ce acte este nevoie pentru a intra în Ucraina?

Cetățenii străini, apatrizi, deținătorii de permise de ședere temporară

O asigurare medicală care să acopere costurile unui eventual tratament pentru COVID-19 pentru o perioadă de cel puțin 14 zile.
.
Unul dintre următoarele documente:

Un document care să confirme vaccinarea cu una sau două doze sau un certificat de vaccinare COVID, cu vaccinuri autorizate de OMS (Pfizer, Moderna, AstraZeneca, COVISHIELD, CoronaVac, Sinopharm sau Janssen).

Concluzia medicală care confirmă că persoana a suportat COVID-19.

Rezultatul unui test rapid antigen sau PCR la COVID-19 efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrare în Ucraina.

Conform modificărilor la legea Nr. 1236, pentru a intra în Ucraina cetățenii străini nevaccinați fără certificat COVID trebuie să descarce și să activeze aplicația "Vdoma". Să efectueze un test PCR în 72 de ore în laboratorul autorizat care este sincronizat cu aplicația pe care utilizatorii vor primi mesaj cu rezultatul PCR sau al testului rapid. Dacă rezultatul este negativ, aplicația poate fi dezactivată. Dacă rezultatul este pozitiv, cetățeanul străin trebuie să telefoneze la compania de asigurări pentru a-i fi acordat ajutor și tratament corespunzător.
Pentru copiii sub 12 ani, certificate de testare și vaccinare nu sînt necesare.

Cetățenii Ucrainei

Un certificat care să confirme schema completă de vaccinare cu vaccinuri aprobate de OMS.


Sau certificatul 063-O provind administrarea primei doze de vaccin.

Ucrainenii nevaccinați fără certificat COVID, pentru a evita carantina de 14 zile la trecerea frontierei, trebuie să prezinte aplicația activată "Vdoma". În decurs 72 de ore să efectueze testul, apoi rezultatul testului PCR sau rapid va fi transmis în aplicație. Dacă rezultatul este negativ, aplicația poate fi dezactivată, dacă e pozitiv - trebuie să contactați compania de asigurări (dacă aveți asigurare medicală de COVID-19) sau medicul de familie.

Cetățenii străini cu drept de ședere permanentă

Un certificat care să confirme schema completă de vaccinare cu vaccinuri aprobate de OMS.
Pentru a evita carantina de 14 zile, cetățenii fără certificat COVID vor trebui să prezinte aplicația activată "Vdoma". Pe parcursul a 3 zile, în aplicație va fi transmis rezultatul testului PCR sau rapid antigen. Dacă rezultatul este pozitiv, ei vor trebui să contacteze compania de asigurări sau medicul de familie.

Cine poate intra liber în Ucraina și cine va merge în autoizolare?

Autoizolarea nu este necesară pentru următoarele categorii de cetățeni:

Persoanele cu vîrsta de pînă la 18 ani.

Persoanele care fac dovada unui curs complet de vaccinare împotriva COVID-19
Cetățenii Ucrainei care și-au administrat prima doză de vaccin COVID-19 și dețin documentul corespunzător.
Membrii delegațiilor oficiale.
Personalul misiunilor diplomatice și oficiilor consulare.
Militarii forțelor armate ale statelor-membre NATO.
Participanții la evaluarea externă independentă, persoanele care intenționează să intre în instituții de învățămînt.
Șoferii de transport regulat și ocazional, membrii echipajelor aeriene, maritime, fluviale, de tren și locomotive
Șoferi de transport regulat, membri ai echipajului navelor aeriene și maritime, echipaje de locomotive.

Cetățenii străini și ucrainenii, în absența certificatului de vaccinare, trebuie să prezinte rezultatul negativ al unui test PCR sau rapid antigen și să instaleze aplicația "Vdoma", indiferent de durata șederii în Ucraina. Autoizolarea nu se aplică dacă turistă prezintă un rezultat negativ al testului PCR sau rapid efectuat în ultimele 72 de ore înainte de intrarea în Ucraina.

Potrivit ultimelor modificări menite să prevină răspîndirea noii tulpini Omicron pe teritoriul Ucrainei, în perioada carantinei se interzice trecerea frontierei de stat pe direcția de intrare în Ucraina a cetățenilor străini și apatrizilor care sosesc din Republica Sud Africană, Republica Botswana, Republica Zimbabwe, Republica Namibia, Regatul Lesotho, Regatul Eswatini, Republica Armenia, Republica Malawi și care s-au aflat pe teritoriul acestor state cel puțin șapte zile în ultimele 14 zile.

Această normă nu se aplică cetățenilor străini și apatrizilor care locuiesc permanent sau temporar pe teritoriul Ucrainei, care sînt soți sau copii ale cetățenilor Ucrainei, angajaților misiunilor diplomatice și oficiilor consulare, reprezentanțelor organizațiilor internaționale acreditate în Ucraina, și membrilor familiei acestora, precum și altor categorii de cetățeni străini și apatrizi în coordonare cu Ministerul Afacerilor Externe.

În plus, cetățenii Ucrainei, străini și apatrizii care locuiesc permanent sau temporar pe teritoriul Ucrainei, care sînt soți sau copii ai cetățenilor Ucrainei care traversează frontiera de stat pentru a intra în Ucraina și care sosesc din Republica Sud Africană, Republica Botswana, Republica Zimbabwe, Republica Namibia, Regatul Lesotho, Regatul Eswatini, Republica Armenia, Republica Malawi și s-au aflat pe teritoriul acestor state cel puțin șapte zile în ultimele 14 zile, vor urma în mod obligatoriu regimul de autoizolare, observare.

În același timp, perioada de autoizolare este de 14 zile. Ea începe din momentul trecerii frontierei de stat și nu poate fi încheiată mai devreme, conform procedurii stabilite.

1

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X