Criza energetică stiri: 1708
Cutremure stiri: 384
Eurovision stiri: 419

Condiții mai bune pentru pacienții spitalului din Florești

17 mar. 20:30   Societate
1980 0

Spitalul Raional Florești a fost dotat cu două aparate de anestezie performante și sisteme care permit o comunicare rapidă între pacienți și personalul medical.

Echipamentele au fost achiziționate în cadrul unui proiect elaborat de Ministerul Sănătății și finanțat de Ministerul Afacerilor Externe al României, prin intermediul Agenției de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare (RoAid), transmite realitatea.

Potrivit responsabililor, instituția nu dispunea de suficiente aparate de anestezie pentru efectuarea tuturor intervențiilor chirurgicale programate și urgente. Odată cu primirea a două aparate cu caracteristici tehnice avansate calitatea asistenței medicale în timpul operațiilor va fi îmbunătățită considerabil. De asemenea, mai mulți pacienți vor fi operați, astfel încît starea lor de sănătate să nu să se agraveze.

Anual, la Spitalul Raional Florești sînt efectuate 1 500 de intervenții care necesită anestezie generală, potrivit datelor instituției. Avînd în dotare aceste dispozitive de ultimă generație, medicii își propun să sporească numărul de operații, în mediu pînă la 2 200.

La fel, cu suportul financiar al Guvernului României, în patru secții ale spitalului – chirurgie generală, ortopedie și traumatologie, neurologie, terapie generală, au fost instalate sisteme care ușurează comunicarea pacienților cu lucrătorii medicali și contribuie la acordarea în cel mai scurt timp a îngrjirilor.


Bugetul total al proiectului este de două milioane de lei.

5
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий