COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 826 262  INFECTAȚI  313 849(+1407)   TRATAȚI 294 229     DECESE 7172 (+34)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2946
Puterea stiri: 6861

Condiții mai bune pentru elevii liceului „Alexandr Pușkin” din Ungheni

28 dec. 2020,, 11:26   Societate
2708 1

„Să înveți în Liceul Teoretic „Alexandr Pușkin” din municipiul Ungheni este o adevărată plăcere.” Asta reiese nu doar din spusele elevilor și profesorilor de aici, dar și din numărul copiilor înscriși în acest an în liceu, care este cu 63 mai mare.

Atmosfera caldă și confortabilă se datorează inclusiv îmbunătățirii condițiilor de învățare, urmare a investițiilor realizate în cadrul Proiectului „Reforma Învățămîntului în Moldova”. Liceul a beneficiat de circa 12 mln de lei pentru reparația clădirii și de peste 5 mln pentru dotarea cu mobilier și echipament, bani oferiți sub formă de împrumut investițional de Banca Mondială.

Fosta și actuala administrație a liceului consideră că transformarea prin care a trecut instituția de învățămînt în ultimii ani oferă condiții egale de învățare pentru toți copiii, indiferent de limba vorbită sau de necesitățile pe care le au.

Profesorii și elevii vorbesc cu multă căldură despre atmosfera în care se învață acum în liceul „Alexandr Pușkin”.

Părinții au așteptat mult renovarea liceului și se bucură că copii învață nu doar în condiții moderne, dar și sigure.


Proiectul „Reforma Învățămîntului în Moldova” este un împrumut investițional specific, acordat de Banca Mondială, implementat în perioada aprilie 2013 – aprilie 2022, care sprijină Guvernul Republicii Moldova prin finanțarea activităților ce vor consolida calitatea educației şi vor duce spre un sector al educației mai eficient.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽