X 
Preşedintele stiri: 3607

Condiții mai bune de studii pentru elevii liceului "Mihai Eminescu" din Ungheni

10 noi. 2022,, 22:00   Societate
1840 0

Liceul Teoretic "Mihai Eminescu" din Ungheni va consuma mai puțină energie, iar cei peste 1000 de elevi și 100 de angajați vor avea condiții mai bune de studii și muncă.

Instituția a fost reparată capital, pe acoperiș au fost instalate sisteme fotovoltaice, pereții au fost termoizolații, au fost montate sisteme de ventilare cu recuperare a căldurii, iar pentru iluminarea exterioară vor fi folosite becuri LED.

Aceste măsuri vor permite instituției să economisească anul 1500 MWh, a anunțat ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu.

În cadrul proiectului de reabilitare, liceul a fost conectat la rețelele de apă și canalizare, a fost modernizată cantina și blocurile sanitare, construite căile de acces pentru persoanele cu dizabilități, au fost schimbate geamurile și acoperișul.

La fel, circa 750 de cetățeni din regiunea liceului au fost conectați la sistemul de aprovizionare cu apă și cca 1500- la sistemul de canalizare.


"Dezvoltăm Moldova investind în condiții mai bune de studii pentru copiii noștri și independentă energetică", a declarat Spînu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий