Puterea stiri: 7333
Criza energetică stiri: 1087

Condamnaţii din Rezina se plîng de condiţiile de detenţie: Comisia a efectuat o inspecţie

22 sep. 13:45   Societate
1158 0

În contextul realizării funcției de control parlamentar, stabilit în Planul de acțiuni pentru anul 2022, membrii Comisiei drepturile omului și relații interetnice, în calitate de organ de lucru al Parlamentului, au întreprins, ieri, o vizită inopinată la Instituția Penitenciară nr. 17 din or. Rezina.

Vizita inopinată a fost efectuată în comun cu reprezentanții Oficiului Avocatului Poporului, ca urmare a multiplelor petiții recepționate de către Comisie din partea persoanelor deținute în penitenciarul nominalizat.

În plîngerile înaintate condamnații invocă lipsa de igienă și a condițiilor materiale adecvate în penitenciar, asigurarea insuficientă cu alimente, lipsa de îngrijire medicală corespunzătoare, ilegalități din partea funcționarilor cu statut special, limitare și restrîngere în drepturi, etc.

La fel, în unele petiții condamnații au înaintat propuneri privind necesitatea operării unor modificări în legislația execuțional-penală ce se referă la persoanele condamnate la pedeapsa detențiunii pe viață.

Scopul vizitei inopinate a fost de a verifica faptele relatate de către petiționari, precum și de a vedea la fața locului în ce măsură sînt respectate drepturile persoanelor aflate în custodia statului.


În cadrul vizitei inopinate, membrii comisiei au efectuat audiența condamnaților în vederea identificării problemelor cu care se confruntă aceștia.

Comisia va monitoriza în permanență situația din penitenciarele din țară, prin efectuarea vizitelor inopinate și urmare acestora va sesiza Guvernul pe marginea celor depistate.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав