Coronavirus stiri: 8129
Obiectiv european stiri: 325
Criza energetică stiri: 925

Condamnat la închisoare după ce a încercat să ajungă în România cu 150.000 de țigări nedeclarate

27 iun. 11:00   Societate
1553

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a demonstrat la Judecătoria Hîncești vinovăția bărbatului care la începutul lui octombrie 2021 a încercat să transporte spre România peste 150.000 țigări, cumpărate de acesta la stațiile de alimentare cu combustibil, cu circa 300.000 lei.

Bărbatul de 44 de ani și-a recunoscut vinovăția, iar instanța de judecată a decis condamnarea acestuia la pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de trei ani, cu suspendarea executării acesteia, confiscarea capturii de țigări și încasarea de la inculpat a contravalorii mijlocului de transport folosit la comiterea infracțiunii, în sumă de circa 250.000 lei. Procurorii PCCOCS, însă, urmează să conteste hotărîrea instanței, în partea care ține de suspendarea executării pedepsei închisorii și solicitarea încasării contravalorii în sumă de peste 655.000 lei. Potrivit legii, pînă la rămînerea definitivă a hotărîrii judecătorești curente sau celei ulterior contestării, inculpatul se prevalează de prezumția nevinovăției.

Cu titlu de reamintire, comunicăm faptul că inculpatul a tăinuit cele nouă mărci de țigări scumpe în rezervoarele mijlocului de transport pe care-l conducea la ieșirea din țară, prin Leușeni. Potrivit inculpatului care muncea în calitate de șofer de curse lungi începînd din 2019, acesta intenționa să le comercializeze pe piața neagră a Uniunii Europene; iar ascunzișurile din cele două rezervoare le confecționase artizanal, astfel încît doar aproximativ 20% din spațiu putea fi umplut cu combustibil.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав