X 
Incendii stiri: 684
Cazul Șor stiri: 579
Preşedintele stiri: 3723

Concursul ,,Săptămîna eficienței energetice în școala mea" revine în a doua ediție

10 iun. 00:30   Societate
2249 0

Peste 200 de elevi din întreaga Republică Moldova, împărțiți în peste 20 de grupe, au participat la cea de-a doua ediție a concursului de creație ,,Săptămîna eficienței energetice în școala mea".

Evenimentul este organizat în cadrul Săptămînii Europene a Energiei Durabile (EUSEW) de către Agenția pentru Eficiență Energetică în cadrul programului „Abordarea impactului crizei energetice în Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană, subliniind importanța eficienței energetice și a surselor regenerabile de energie în tranziția energetică a țării.

Concursul are un caracter educativ și își propune să ofere elevilor din ciclul de învățămînt primar și gimnazial posibilitatea de a contribui la economisirea de energie și de a promova măsurile de eficiență energetică și sursele regenerabile de energie. Aceste aspecte reprezintă priorități pentru Uniunea Europeană în domeniul energetic.

În perioada 10 - 30 mai, echipele de copii cu vîrsta cuprinsă între 6 și 10 ani (categoria I) și 11 și 16 ani (categoria II) au fost încurajate să organizeze activități interactive pe tema eficienței energetice și a surselor de energie regenerabilă. Lucrările realizate de elevi vor fi disponibile pe pagina de Facebook a Agenției pentru Eficiență Energetică.

În urma evaluării lucrărilor depuse, cîștigătorii concursului vor fi selectați de către un juriu competent, format din experți în domeniul eficienței energetice. Juriul va lua în considerare criterii precum originalitatea, creativitatea, relevanța și impactul lucrărilor în promovarea eficienței energetice și a surselor regenerabile de energie. Cîștigătorii vor fi anunțați într-un eveniment special de premiere.


Agenția pentru Eficiență Energetică (AEE) are misiunea de a implementa politica de stat în domeniul eficienței energetice, performanței energetice a clădirilor și a valorificării surselor de energie regenerabilă. Aceasta își propune, de asemenea, atragerea și gestionarea resurselor financiare în vederea finanțării proiectelor în domeniile respective într-un mod durabil din punct de vedere al mediului înconjurător și al schimbărilor climatice. Pentru mai multe informații, vizitați site-ul nostru www.aee.gov.md.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?