Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

Concursul pentru selectarea procurorului-șef al PA, prelungit

22 feb. 17:15   Societate
1294

Concursul pentru selectarea procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție (PA) a fost prelungit pînă pe 9 martie. O hotărîre în acest sens a fost aprobată marți de către Consiliul Superior al Procurorilor, transmite Noi.md cu referire la IPN.

Concursul cuprinde două etape. Prima este preselecția candidaților de către o comisie specială instituită de CSP, iar a doua presupune selecția candidatului de către Consiliul Superior al Procurorilor.

La funcția de procuror-șef al procuraturii specializate poate candida persoana care are o experiență profesională de cel puțin 10 ani în domeniul dreptului, obținută în jurisdicția Republicii Moldova sau jurisdicții străine, inclusiv în organizații internaționale, dintre care cel puțin patru ani în funcția de judecător, procuror, avocat sau ofițer de urmărire penală.

Candidatul trebuie să posede calități manageriale, precum și să fie apolitic și integru. Depunerea dosarelor de concurs se va efectua pînă pe 9 martie, ora 17.00, prin poșta electronică aparat@csp.md sau la sediul Consiliului Superior al Procurorilor (mun. Chișinău, bd. Ștefan cel Mare și Sfînt, nr.73).

La mijlocul lunii octombrie, Consiliul Superior al Procurorilor a desemnat-o pe Elena Cazacov în calitate șef interimar al Procuraturii Anticorupție.


Termenul stabilit anterior pentru concursul de selectare a procurorului -șef al PA era 25 februarie.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав