TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Concursul pentru construcția noului penitenciar din Chișinău, prelungit

Concursul pentru construcția noului penitenciar din Chișinău, prelungit

Termenul a fost extins până în data de 2 septembrie, asta după ce anterior concursul a fost prelungit până în data de 29 iulie, termen care încă nu a expirat. Un anunț în acest sens a fost publicat în Monitorul Oficial.


Licitația este deschisă ofertanților din toate țările.


Ulterior licitației, Unitatea de Implementare a Proiectului de construcție a penitenciarului (UIP), care a elaborat caietul de sarcini și pachetul documentelor de licitație va evalua ofertele primite, va adjudeca și va semna contractul pentru executarea lucrărilor.


Schița de proiect a penitenciarului a fost elaborată de către un consorțiu de companii olandeze și naționale. Perioada lucrărilor de construcție este estimată la 36 luni.


În procesul de elaborare a documentației de proiect, membrii UIP și ai companiei de proiectare s-au ghidat de Recomandările Comitetului European pentru Prevenirea Torturii și Tratamentului sau Pedepselor Inumane sau Degradante și Recomandările Comitetului de Miniștri ai statelor membre, referitoare la Regulile penitenciare europene, ținând cont de faptul că fiecărei persoane aflate în custodia statului să-i revină spațiul necesar pentru deținere, totodată fiind prevăzute facilitățile necesare pentru organizarea activităților zilnice.


Proiectul de construcție al viitorului penitenciar va contribui la realizarea obiectivelor Guvernului în reformarea organizării și managementului instituțiilor penitenciare, în scopul stabilirii unor noi standarde de siguranță, securitate și disciplină, fără a afecta demnitatea deținuților.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load