Criza energetică stiri: 1628
Cutremure stiri: 271

Concurs pentru un fotoliu în CSM: Cînd vor fi audiați candidații

3 oct. 16:00   Societate
1412 0

Concursul pentru un fotoliu în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) intră într-o nouă etapă. Audierile candidaților ar putea începe săptămîna aceasta.

Despre asta a anunțat Nadejda Hriptievschi, membră a Comisiei, pentru Radio Europa Liberă, transmite Știri.md.

„Audierile ar putea începe în prima săptămînă a lunii octombrie”, a declarat Nadejda Hriptievschi.

Potrivit Comisiei pre-vetting, deocamdată nu a fost stabilită formula exactă a audierilor publice, dar se știe că acestea vor avea loc la Institutul Național de Justiție. Cei interesați vor avea acces liber. „Din rațiuni de protejare a datelor cu caracter personal, audierile nu vor putea fi transmise în timp real de presă, dar înregistrările vor fi publicate ulterior”, menționează reprezentanții Comisiei pre-vetting.

În urma audierilor, Comisia își va anunța concluziile. Dacă averile celor 24 nu sînt justificate de venituri obținute legal sau dacă aceștia au legături apropiate cu persoane din sistemul de justiție, vor fi descalificați și nu vor putea deveni membri ai CSM.


Pînă acum, trei candidați nu au promovat concursul pentru un loc în CSM. Judecătoarea de la Strășeni, Iana Talmaci, care s-a retras din concurs.

Anterior, magistratul Gheorghe Bălan nu a depus în termen declarația de avere și interese personale pentru ultimii cinci ani. Motivul invocat de judecător a fost „volumul excesiv de muncă”.

A urmat judecătorul Dumitru Pușca, care la fel s-a retras din concurs.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав