COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Concurs pentru tinerii care vor să își testeze cunoștințele în prevenirea corupției

Concurs pentru tinerii care vor să își testeze cunoștințele în prevenirea corupției

Peste 350 de elevi și studenți din 50 de instituții de învățămînt din țară își vor testa cunoștințele în domeniul prevenirii corupției în cadrul unui concurs interactiv „Quiz prointegritate".

Concursul va întruni tineri și tinere din mai multe raioane ale țării, la fiecare competiție urmînd să participe cîte cinci echipe. Marea finală se va desfășura în luna aprilie, la Chișinău.

Concursul va include o etapă de pregătire în care participanții vor studia mai multe surse despre mecanismele de prevenire a corupției și promovare a integrității, iar ulterior își vor pune cunoștințele în aplicare în cadrul unei competiții intelectuale. Pe parcursul jocului, vor fi eliminați din concurs participanții care vor oferi mai multe răspunsuri greșite, cîștigător fiind desemnat ultimul participant care răspunde corect și repede la întrebări.


Concursul va avea loc la Cahul, Soroca, Bălți, Hîncești, Sîngerei, Criuleni, Orhei, Strășeni, Ungheni.

„Scopul acestei activități este consolidarea culturii integrității în rîndul tinerilor, prin prisma unor modele interactive de asimilare a informației despre premizele și efectele fenomenului corupției", a menționat Ion Pruteanu, șef de direcție la CNA.

„Tinerii sînt mesagerii integrității, ei au un rol extrem de important în prevenirea corupției. În cadrul acestui concurs intelectual ei vor avea posibilitatea să își consolideze cunoștințele în acest domeniu și, ulterior, să promoveze cultura integrității în rîndul semenilor lor", susține Olga Crivoliubic, manageră de proiect la PNUD.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load