COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Concertele și spectacolele în incinta instituțiilor teatral-concertistice cu prezența spectatorilor, reluate

La propunerea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a dispus astăzi, 24 septembrie, desfășurarea activităților, cu prezența spectatorilor, în incinta instituțiilor teatral-concertistice și a caselor de cultură cu respectarea prevederilor „Instrucțiunii privind măsurile de prevenire și control a infecției COVID – 19, aplicate la organizarea evenimentelor/acţiunilor culturale în incinta instituțiilor teatral-concertistice şi a caselor de cultură”.

Reluarea activității instituțiilor teatral-concertistice și a caselor de cultură se va realiza în baza deciziei fondatorului.

Prin urmare, organizarea și desfășurarea activităților în incinta instituțiilor teatral-concertistice și a caselor de cultură este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului unde are loc evenimentul cultural, cu respectarea poziționării scaunelor a cîte 2 locuri libere între acestea pe fiecare rînd și cîte 1 loc liber pe rîndurile față/spate. Angajaţii/organizatorii/publicul vor purta obligatoriu mască pe toată durata evenimentului, masca trebuie să acopere atît gura, cît şi nasul.

Administrația instituțiilor urmează să demarcheze cu benzi vizibile traseelor prestabilite la intrare, deplasare pe teritoriul și în interiorul instituției,respectarea distanței între persoane (spectator, personal etc.) de cel puțin 1,5 m.

Menționăm că Comisiile teritoriale extraordinare de sănătate publică pot decide restricționarea sau închiderea activităților instituțiilor de spectacole și/sau concerte dintr-o anumită localitate, din zona de competență, în funcție de evoluția situației epidemiologice a virusului COVID-19.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load