Criza energetică stiri: 775
Preşedintele stiri: 3233
Puterea stiri: 7218
Obiectiv european stiri: 292

Concert în faţa Filarmonicii cu participarea pianistului Marcel Lazăr

17 oct. 2020,, 12:14   Societate
6557

Concert în faţa Filarmonicii Naționale "Serghei Lunchevici" desfășurat de pianistul Marcel Lazăr.

Evenimentul face parte din flashmobul „Beethoven 250”, care va fi organizat în mai multe locuri din Capitală. Acţiunea este un omagiu adus marelui compozitor, întrucît în acest an se împlinesc 250 de ani de la naşterea lui, transmite publika.md.

Flashmobul a fost deschis cu sonata "Patetica" a marelui compozitor Ludwig van Beethoven. Aceasta răsuna la intersecția străzilor Mihai Eminescu și Mitropolit Varlaam.

"În septembrie a ars Filarmonica Națională și am mutat prima locație a flashmob-ului aici ca să atragem atenția asupra faptului întîmplat. Este dramatic, tragic ce s-a întîmplat înăuntru atît pentru clădire, cît și pentru noi ca societate.”

În total vor fi trei concerte. Pianistul susține că, pe lîngă sonate, spectatorii vor avea posibilitate să afle mai multe curiozități despre viața lui Beethoven.


„A doua locație va fi în parcul Valea Morilor, acolo se va cînta o sonată pentru vioară și pian, "Sonata Primăverii". Și a treia locație va fi pe strada Ștefan Cel Mare, într-un loc public. Acolo va fi o flautistă și împreună vom cînt o sonată pentru flaut și pian, într-un caracter foarte zvelt”.

„Beethoven 250” este o campanie internațională lansată de mai mulţi artiști mondiali care în 2020 vor organiza o serie de evenimente dedicate marelui compozitor.Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав