COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Concert de excepție la Chișinău. În premieră va răsuna lucrarea lui Schnittke (VIDEO)

Concert de excepție la Chișinău. În premieră va răsuna lucrarea lui Schnittke (VIDEO)

Iubitorii de muzică clasică sînt așteptați pe 21 ianuarie, la un concert de excepție desfășurat la Filarmonica Națională, intrarea fiind liberă, notează Noi.md.

În premieră, la Chișinău va răsuna Concertul pentru Violă și Orchestră de compozitorul Alfred Schnittke, în interpretarea violistului originar din R.Moldova Adrian Mustea, stabilit în prezent la Munchen, Germania.

Concertul se va desfășura sub bagheta dirijorului Gheorghe Mustea, artist al poporului, directorul artistic al Orchestrei Simfonice Naționale a Companiei Publice „Teleradio-Moldova”. Spectacolul este parte a unui program vast de evenimente culturale dedicat marcării, în acest an, a 70 de ani de la fondarea Orchestrei.


„Un obiectiv pe care ni-l propunem este să invităm concetățenii, artiștii noștri de peste hotare să vină aici la Chișinău cu programe încadrat în stagiunea pe care o avem. Concertul cuprinde două lucrări: prima lucrare va fi interpretată la violă de Adrian Mustea din orașul Munchen. El va interpreta lucrarea lui Alfred Schnittke, un mare compozitor care a scris foarte multe lucrări interesante. Una din ele e Concertul pentru violă și orchestră, care va fi pentru prima oară interpretat la noi la Chișinău. Este semnificativ acest lucru fiindcă în acest an se împlinesc 35 de ani de cînd compozitorul a compus această lucrare”, a relatat maestrul Gheorghe Mustea, intervievat de Noi.md.

O altă surpriză pregătită pentru melomanii de la Chișinău este simfonia a cincea a lui Piotr Ceaikovski, compoziție deja îndrăgită de publicul larg. Întrucît în acest an se împlinesc 180 de ani de la nașterea marelui compozitor, cu acest prilej vor avea loc mai multe spectacole.

”Invităm toți melomanii la aceste concert pe 21 ianuarie la ora 18.00, în sala Filarmonicii Naționale, intrarea este liberă, în așa fel ca să poată asculta cît mai mulți oameni care sînt îndrăgostiți de această artă”, a relatat Gheorghe Mustea.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load