COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 857 485 INFECTAȚI 330 799(+1505)   TRATAȚI 308 832     DECESE 7576(+41)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2959
Puterea stiri: 6801
Coronavirus stiri: 7617

Comunitatea vitivinicolă din trei țări a discutat despre exportul vinului din Moldova

16 sep. 16:15   Societate
1981 1

Comunitatea industriei vitivinicole din Republica Moldova, România și Bulgaria s-a reunit astăzi, 16 septembrie, în cadrul conferinței, cu scopul de a face schimb de cunoștințe și experiență, dar și pentru a trasa noi strategii de dezvoltare și colaborare între industriile din cele trei țări participante, transmite Noi.md cu referire la realitatea.md.

Proiectul WINET „Trade and Innovation in the Wine Industry”, organizat la Chișinău, a fost inițiat acum un an de Agenția Invest Moldova, cu sprijinul financiar al UE și participarea Programului de cooperare transfrontașieră la Marea Neagră. Astfel, obiectivul principal este promovarea comerțului și a colaborării dintre membrii săi din cele trei țări participante.

Printre cei prezenți la eveniment au fost ambasadorii Daniel Ioniță (România) și Evgueni Stoytchev (Bulgaria), ministrul agriculturii, Viorel Gherciu, reprezentantul misiunii UE în Republica Moldova, Gintautas Baranauskas.

Vicedirectorul Invest Moldova Victor Iordache, în cuvîntul de deschidere a conferinței a menționat despre faptul că exportul vinului este o sursă importantă a bugetului Republicii Moldova.

Mai mult, cei 18 speakeri din R. Moldova, România, Bulgaria, Franța, Marea Britanie, Italia, Elveția și Germania vor aborda la eveniment, în cadrul panelurilor de discuții, prezentărilor și sesiunilor de networking cele mai relevante subiecte din domeniul vitivinicol, vor face analiza situației actuale a sectorului, vor contura noi perspective de dezvoltare și colaborare și vor împărtăși idei despre depășirea crizei provocate în contextul pandemic.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Ce veți face dacă tariful pentru încălzirea cu gaze va fi extrem de ridicat?
🔽🔽