Arşiţa stiri: 165
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1455

Comuna Stăuceni din municipiul Chișinău ar putea obține statut de oraș

24 apr. 17:30   Societate
2544 1

Comuna Stăuceni din municipiul Chișinău ar putea obține statut de oraș. Un proiect de lege în acest sens a fost avizat de către cabinetul de miniștri astăzi, 24 aprilie.

Raportul la proiectul de lege a fost aprobat și în cadrul ședinței Comisiei administrație publică și dezvoltare regională, anunță Noi.md

Inițiativa legislativă, prevede modificarea Legii privind organizarea administrativ-teritorială a Republicii Moldova în vederea atribuirii comunei Stăuceni a statutului de localitate urbană. Potrivit cadrului normativ în vigoare, schimbarea statutului unității administrativ-teritoriale ține de competența Parlamentului. Aceasta este exercitată după ce autoritățile administrației publice din localitatea respectivă desfășoară proceduri de consultare a populației și doar în cazul în care localitatea întrunește criteriile de corespundere a unei unități administrativ-teritoriale cu statut de oraș.

De menționat că în componența comunei intră localitățile Stăuceni și Goianul Nou. Potrivit datelor Biroului Național de Statistică, la 1 ianuarie 2023 numărul populației în comună constituia 9295 de locuitori.

Proiectul care prevede modificarea Legii privind organizarea administrativ-teritorială a Republicii Moldova în vederea atribuirii comunei Stăuceni a statutului de localitate urbană urmează să fie examinat și aprobat în Parlament.

3
2
0
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав