COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Companiile aeriene cargo din Moldova caută noi soluții pe timp de pandemie

Companiile aeriene cargo din Moldova caută noi soluții pe timp de pandemie

Identificarea soluțiilor pentru constrîngerile și problemele transportatorilor aerieni cargo în condițiile de cerere sporită pentru aceste servicii, precum și a restricțiilor de circulație impuse la nivel internațional din cauza pandemiei, au fost principalele subiecte abordate de ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean, și reprezentanții unui grup de companii aeriene cargo din Republica Moldova, transmite MOLDPRES.

În cadrul unei video-conferințe de vineri, operatorii au solicitat ca Ministerul Economiei și Infrastructurii, de comun cu Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, să le acorde suport în obținerea autorizațiilor necesare pentru efectuarea zborurilor din China spre statele europene, Federația Rusă și SUA.

Companiile aeriene susţin că ar putea prelua o parte din încărcături, în special cu medicamente și mărfuri de primă necesitate din China spre aeroportul Otopeni (Romînia) sau Kiev (Ucraina), cu ulterioara transportare în Republica Moldova pe cale terestră.


Ministrul a afirmat că, deoarece Registrul Aerian al Republicii Moldova găzduiește un număr important de aeronave și elicoptere cargo care au fost implicate în multiple acțiuni de asigurare a unor procese logistice complexe, este convins că transportatorii aerieni cargo vor reuși să vină cu soluții eficiente.

De asemenea, Sergiu Railean a încurajat operatorii aerieni invitați la video-conferință să se solidarizeze cu acțiunile întregii societății și să identifice soluțiile logistice cele mai bune pentru asigurarea transportării produselor și echipamentelor medicale din China spre Republica Moldova, conform solicitărilor care vor fi din partea Ministerului Sănătății.

În prezent, în Registrul Aerian al Republicii Moldova sînt înregistrate şase aeronave de tip Boeing 747 Cargo și o aeronavă de tip Airbus 300 Cargo, cu o capacitate de transportare a mărfurilor de la 40 la 110 tone la distanțe lungi. Cel mai mare transportator cargo este compania aeriană din Republica Moldova este Aero Trans Cargo, care dispune de patru nave Boeing 747.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load