Preşedintele stiri: 3021

Compania Teleradio-Moldova ar putea fi readusă sub control parlamentar

18 oct. 23:15   Societate
1311 1

Autorităţile intenţionează să readucă compania Teleradio-Moldova sub control parlamentar.

Potrivit agenţiei Infotag, iniţiativa legislativă în acest sens a fost înregistrată de deputaţii partidului PAS de la guvernare şi prezentant, luni, în cadrul unui briefing de presă, transmite Noi.md cu referire la Știri.md.

Deputata PAS, Marcela Adam, a numit această decizie "vitală", menţionînd că "pînă în ianuarie 2019, compania a fost sub control parlamentar constant".

"Subordonarea Companiei Teleradio-Moldova faţă de Consiliul Audiovizualului a dus la deteriorarea gravă a imaginii companiei şi la scăderea calităţii produsului oferit de către furnizorul public naţional de servicii media.

În spaţiul public şi în petiţiile către noi au fost semnalate o serie de încălcări în activitatea Consiliului de supraveghere şi a managementului Companiei Teleradio-Moldova, prin nerespectarea deontologiei, nerespectarea principiului transparenţei decizionale, nereguli administrative şi financiare", a spus Adam.


Proiectul de lege presupune, de asemenea, că mandatul actualilor membri ai Consiliului de supraveghere, a directorului general al Companiei Teleradio-Moldova şi a directorilor generali-adjuncţi să înceteze de drept la data intrării în vigoare a modificărilor.

Totodată, parlamentul va avea posibilitatea de a revoca din funcţie membri ai Consiliului Audiovizualului, în cazul în care se constată că persoana a executat necorespunzător sau nu şi-a a executat obligaţiile. Mai mult, respingerea de către Parlament a raportului anual de activitate al Consiliului atrage după sine demiterea, de drept, a membrilor săi.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X