X 
Arşiţa stiri: 174
Jocurile Olimpice stiri: 135
Transnistria stiri: 1455

Compania Națională de Asigurări în Medicină va avea o nouă atribuție

21 iun. 21:00   Societate
3700 0

Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM) va avea o nouă atribuție ca urmare a aprobării vineri, 21 iunie, de către Guvern a mai multor modificări în statutul companiei.

Noua atribuție va consta în evaluarea tehnologiilor medicale și oferirea de informații esențiale în procesul decizional cu referire la alocarea mijloacelor financiare din fondurile de asigurare medicală obligatorie pentru procurarea serviciilor de sănătate bazate pe cele mai eficiente tehnologii, notează Noi.md.

Mecanismul de evaluare a tehnologiilor de sănătate este aplicat la nivel internațional atît în cazul medicamentelor și dispozitivelor medicale, cît și al tarifelor, serviciilor medicale, programelor de sănătate publică etc.

CNAM utilizează în prezent acest mecanism în domeniul medicamentelor și dispozitivelor medicale compensate.

Printre beneficiile ce urmează a fi obținute în urma exercitării de către CNAM a noii atribuții se numără identificarea celor mai eficiente și sigure tehnologii disponibile pe piață, optimizarea raportului cost-beneficiu în utilizarea resurselor financiare și creșterea calității serviciilor de sănătate.


2
0
1
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав