COVID-19 : VACCINAȚI 1 004 668  INFECTAȚI 400 556 (+3971)   TRATAȚI 369 770     DECESE 10 501(+13)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 543
Coronavirus stiri: 7924

Compania care a construit complexul „Chișinău Arena” refuză să acopere cheltuielile de întreținere

26 oct. 2021,, 17:00   Societate
1594 0

Compania din Turcia care a construit complexul „Chișinău Arena” refuză să acopere, începînd cu luna noiembrie, cheltuielile de întreținere a clădirii. Informația a fost confirmată de către administratorul firmei ”Arena Națională”, Eduard Calancea, transmite Noi.md cu referire la timpul.md.

Potrivit acestuia, scrisori de acest fel sînt recepționate încă din anul 2019, dar de data aceasta partenerul privat a venit și cu argumente.

Dacă firma turcă nu-și va schimba poziția, cheltuielile de întreținere, care nu țin de remedierea defectelor, vor trebui suportate de partenerul public, adică de SRL „Arena Națională”.

„Susținerea Guvernului Republicii Moldova este binevenită în cazul nostru, mai ales că noi sîntem o companie în care încă nu am demarat activități operaționale. Bineînțeles că va fi necesar un ajutor financiar, pentru că nu putem să generăm surse din activități operaționale. Reprezentantul Ministerului Finanțelor ne-a spus că bani din bugetul acestui an nu sînt prevăzuți. Noi vom încerca să ieșim la prim-ministru și la superiorii noștri ca să vedem cum găsim căi de soluționare”, a declarat Eduard Calancea, administratorul SRL „Arena Națională”.

Calancea a mai adăugat că situația este critică și s-a așteptat la mișcări mai clare în ceea ce privește proiectul. Cel mai mult l-a dezamăgit faptul că proiectul nu mai figurează în planul de acțiuni al Guvernului.


„Noi sîntem optimiști. Cel puțin noi, din partea noastră, ca administratori și echipă, care sîntem aici pe loc din partea partenerului public vom întreprinde toate acțiunile pentru a nu ajunge la situații critice. La fel, discutăm și cu partenerul privat și sperăm să ne ajute pe anumite situații. Încercăm să abordăm pragmatic subiectele date și sperăm să ieșim cu bine din această situație cu demnitate și nu vom permite degradarea obiectului”, a punctat Calancea.

Arena Națională urma să fie dată în exploatare încă în luna octombrie 2019, exact la un an de la începerea lucrărilor. Inițial, s-a constatat că arena polivalentă nu putea fi dată în exploatare, deoarece nu putea fi conectată la rețelele de alimentare cu gaze, apă și canalizare. Apoi s-a constatat că nu era racordată la rețelele electrice.

1

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X