X 
Criza energetică stiri: 1608
Cutremure stiri: 271
Preşedintele stiri: 3390

Comisia pre-vetting a examinat cererea judecătoarei Iana Talmaci

27 sep. 09:30   Societate
1883 0

Comisia „Pre-Vetting” a examinat cererea candidatei la funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii, Iana Talmaci, actualmente judecătoare în cadrul instanței din Strășeni. Astfel, în urma deliberărilor, membrii Comisiei au decis că magistrata nu a promovat evaluarea.

„Potrivit Legii nr. 26/2022 privind unele măsuri aferente selectării candidaților la funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor, retragerea din concurs a unui candidat după ce instituția responsabilă de organizarea alegerilor sau a concursului transmite lista cu candidați către Comisie, echivalează cu nepromovarea evaluării, indiferent de motivul invocat de candidat”, se arată în notă.

Candidatul are dreptul să conteste decizia Comisiei în termen de 5 zile de la primire.

Acum 4 zile, Iana Talmaci, judecătoare în cadrul instanței din Strășeni, a anunțat că se retrage din concurs, scrie Noi.md cu referire la unimedia.info/ro.

În luna iulie, magistrații Mihail Cojocaru și Gheorghe Balan, candidați la funcția de membru al CSM, nu au trecut de etapa pre-vetting. În cazul primului judecător, acesta s-a retras din concurs, iar ultimul nu a depus declarația de avere și interese personale pentru perioada de 5 ani și cu privire la lista persoanelor apropiate din sistemul judecătoresc, al procuraturii și serviciului public. Ambele decizii au fost adoptate de Comisie pe 11, și respectiv 21 iulie.


La mijlocul lunii septembrie, încă un magistrat a renunțat la concursul pentru fotoliul de membru CSM. Esdte vorba despre Dumitru Pușca, actualmente judecător la Curtea de Apel Bălți. Comisia pre-vetting a anunțat că retragerea este echivalentă cu nepromovarea evaluării.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав