Criza energetică stiri: 1628
Cutremure stiri: 271

Comisia ”Pre-Vetting” a dat startul procesului de evaluare

29 iul. 13:00   Societate
1986 0

Comisia independentă de evaluare a integrității candidaților la funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor (Comisia “Pre-Vetting”) informează că a dat startul procesului de evaluare a primului grup format din 27 candidați la funcția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) din rîndul judecătorilor.

Deși inițial în listele expediate de CSM în adresa Comisiei figurau 28 candidați la funcția de membru CSM din rîndul judecătorilor, după retragerea din concurs a unui candidat (judecătorul Mihail COJOCARU), Comisia a purces la evaluarea a 27 candidați.

La 2 iunie 2022, Comisia a publicat și expediat tuturor candidaților proiectul formularului Declarației de avere și interese personale și cea cu privire la lista persoanelor apropiate din sistemul judecătoresc, al procuraturii și serviciul public, în baza art.9 alin.2 din Legea nr.26/2022, pentru informare și eventuale întrebări și comentarii.

La 16 iunie 2022, Comisia a organizat o ședință online cu toți candidații pentru a clarifica oricare întrebări posibile existente cu privire la organizarea și desfășurarea procesului de evaluare.

La 21 iunie 2022, Comisia a invitat toți candidații, inclusiv cei 27 de candidați la CSM, să completeze, în mod voluntar, un Chestionar privind integritatea etică, cu termenul limită de 5 iulie 2022, inclusiv.


La 08 iulie 2022, Comisia a expediat primilor 27 candidați la CSM formularul Declarației de avere și interese personale și cea cu privire la lista persoanelor apropiate din sistemul judecătoresc, al procuraturii și serviciul public, în baza art.9 alin.2 din Legea nr.26/2022 cu solicitarea de depunere a declarației completate pînă pe 15 iulie 2022, inclusiv.

Comisia ”Pre-Vetting” informează că:

25 din cei 27 de candidați au transmis Chestionarul privind integritatea etică

26 din cei 27 de candidați au returnat Declarația de avere și interese personale.

Unul dintre candidați, judecătorul Gheorghe BALAN, nu a depus Declarația de avere și interese personale, fapt care a dus la nepromovarea evaluării, prin decizia Comisiei din 21 iulie 2022.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав