Transnistria stiri: 1418
Eurovision stiri: 504

Comisia pentru Situații Excepționale a dispus blocare a 6 posturi TV afiliate lui Plahotniuc și Șor

30 oct. 2023,, 14:24   Societate
2368 2

Comisia pentru Situații Excepționale anunță că a aprobat noi măsuri pentru protejarea spațiului informațional național, prin completarea dispoziției anterioare din data de 16 decembrie 2022. Astfel, la propunerea SIS, pe perioada stării de urgență, va fi suspendată licența de emisie a șase posturi TV: Orizont TV, ITV, Prime, Publika TV, Canal 2 și Canal 3.

În comunicat de anunță că din raportul prezentat, SIS deține informații și probe că Federația Rusă influențează alegerile locale din 5 noiembrie și subminează procesul democratic din Republica Moldova, inclusiv prin intermediul unor campanii de dezinformare desfășurate la aceste posturi TV.

”Raportul SIS demonstrează că aceste televiziuni sînt subordonate grupărilor criminale Șor și Plahotniuc, care, prin persoane interpuse, acționează în tandem pentru destabilizarea situației din Republica Moldova. Posturile în cauză sînt finanțate prin diverse scheme obscure, în baza unor parteneriate încheiate cu persoane incluse în listele de sancțiuni internaționale.

Politica editorială a televiziunilor vizate este orientată spre lansarea campaniilor de dezinformare pentru discreditarea cursului politic extern al țării noastre și promovarea narativelor geopolitice în favoarea Federației Ruse”, se arată într-o notă emisă presei.

4
0
0
1
31

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?