COVID-19 în MOLDOVA

Comisia Medicamentului a aprobat alte două studii clinice pentru tratarea COVID-19

Comisia Medicamentului a aprobat alte două studii clinice pentru tratarea COVID-19

Comisia Medicamentului pe lîngă Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a aprobat astăzi, în regim de urgență, alte două studii clinice multicentrice internaționale, ce se desfășoară în paralel în peste 100 de instituții medicale din lume.

Cercetările medicale menționate au drept scop obținerea unui tratament eficient pentru bolnavii infectați cu COVID-19 (spitalizați), precum și prevenirea infectării persoanelor cu care pacienții infectați au intrat în contact direct. Aproximativ 300 de persoane vor beneficia de tratament gratuit și în mod voluntar.

Studiile clinice se vor desfășura în cadrul Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” sub conducerea investigatorilor principali: Natalia Gaibu, șefă Departament Terapie SCR, și Victor Cojocaru, prof. univ., șef al Clinicii ATI.


Tratamentele propuse în cadrul cercetărilor sînt bazate pe administrarea unor produse inovative sub formă de soluții injectabile cu reprezentanți ai clasei de anticorpi monoclonali și sînt orientate spre eficientizarea metodelor de tratament aplicate.

Produsele din ambele cercetări clinice implică strategii terapeutice promițătoare pentru reducerea răspîndirii virusului SARS-CoV-2 și a progresiei bolii COVID-19 prin blocarea intrării virusului în celulele gazdă.

Începînd cu luna iunie curent, AMDM a autorizat șase studii clinice destinate tratamentului și profilaxiei COVID-19, care sînt efectuate sub supravegherea Comitetului Național de Expertiză Etică a Studiului Clinic pe lîngă Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, precum și cu sprijinul Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load