X 
Cazul Șor stiri: 599

Comisia Europeană va oferi R.Moldova un grant de 10 milioane de euro

5 apr. 14:41   Societate
2486 0

Comisia Europeană anunță oferirea unui grant de 10 milioane de euro pentru Republica Moldova, iar la începutul lunii mai va urma o plată suplimentară de 40 de milioane de euro în împrumuturi.

Potrivit comunicatului Comisiei Europene, sprijinul financiar vine după ce Republica Moldova a îndeplinit condițiile convenite cu UE pentru eliberarea acestei plăți.

Potrivit concluziilor Comisiei, Republica Moldova a consolidat guvernanța sectorului public, prin acțiuni întreprinse pentru îmbunătățirea managementului proiectelor de investiții publice, a făcut progrese în ceea ce privește guvernarea sectorului financiar, prin adoptarea unei noi strategii de management al finanțelor publice. Totodată, autoritățile moldovenești au făcut progrese și în ceea ce privește întărirea statului de drept, iar Parlamentul a adoptat și un nou program de recuperare a bunurilor infracționale.

Sprijinul anunțat este parte a operațiunii de asistență macrofinanciară în curs, în valoare totală de 150 de milioane de euro, anunță Comisia Europeană pe pagina sa oficială.

4
1
0
1
18

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?