X 

Comisia de evaluare a lui Alexandr Stoianoglo a fost „suspendată temporar”

17 ian. 2022,, 18:50   Societate
2858 4

Comisia de Evaluare a Procurorului General suspendat, Alexandr Stoianoglo a fost „suspendată temporar”, susține ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco. Acesta a menționat că la ultima ședință a Consiliului Superior al Procurorilor a fost discutat acest aspect, iar acum urmează să se revină la „modificarea regulamentului de evaluare a performanțelor”. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui interviu la Radio Europa Liberă, transmite Noi.md cu referire la unimedia.info.

„Orice persoană are dreptul să depună o cerere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, nu este nici o problemă aici, care va fi deznodământul există acea Comisie, știu că activitatea ei a fost suspendată temporar, dat fiind faptul că Procurorul general suspendat a tot inițiat diverse dosare în justiție împotriva inițierii procedurii de evaluare și conform legii inițierea a celor cereri de chemare în judecată a condus la suspendarea de drept procesului.

Noi la ultima ședință Consiliului Superior al Procurorilor am discutat acest aspect, urmează din câte eu îmi aduc aminte să revină la modificarea regulamentului de evaluare a performanțelor având în vedere anumite chestiuni care au apărut pe parcurs și nu își găseau o reglementare în cadrul acestui regulament. Deci, CSP-ul trebuie să discute și să stabilească calea de urmat în privința acestui proces”, a spus Litvinenco.

Președinta Comisiei de Evaluare a Procurorului General suspendat, Alexandr Stoianoglo, s-a retras. O cerere în acest sens a fost depusă la CSP, invocând „motive familiale”.

Fosta președintă interimară a Curții de Apel Chișinău, Lidia Bulgac, a fost primul membru desemnat de Consiliul Superior al Magistraturii în Comisia pentru evaluarea Procurorului General suspendat, Alexandr Stoianoglo. O decizie în acest sens a fost luată în cadrul ședinței extraordinare a CSM.


La ședința din 16 noiembrie, Consiliul Superior al Magistraturii a decis să amâne subiectul privind delegarea unui membru în Comisia pentru evaluarea lui Alexandr Stoianoglo. Președintele interimar al CSM, Dorel Musteață, nu a invocat motivul amânării.

În aceeași zi, magistrații Curții de Apel Chișinău s-au expus asupra demersului depus de avocații șefului PG, care au cerut ca măsura arest la domiciliu să fie anulată. CA Chișinău a respins cererea apărătorilor lui Stoianoglo.

Alexandr Stoianoglo a declarat că în scurt timp se va adresa la CtEDO, odată ce nu este auzit de către magistrații din justiția moldovenească.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?