Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1739

Comisarul European pentru mediu a ținut un discurs în plenul Parlamentului de la Chișinău

25 noi. 2022,, 13:15   Societate
2161 0

Republica Moldova va adera la Programul UE pentru climă și mediu.

Despre aceasta a anunțat comisarul European pentru mediu, oceane și pescuit, Virginijus Sinkevičius, care se află la Chișinău în perioada 25 - 26 noiembrie.

Oficialul european a efectuat o vizită la Parlament, unde a ținut un discurs.

„Sînt sigur că odată cu implicarea conducerii și a poporului, Moldova va deveni parte a Uniunii Europene. Este o călătorie pe care merită să o faceți. Condamn ferm agresiunea nejustificată a Rusiei asupra Ucrainei. Este un pericol pentru lumea democratică. Mulțumesc tuturor celor care au ajutat refugiații ucraineni, care au fugit de acest război terifiant. Rusia transformă aprovizionarea cu energie într-un element de șantaj al Europei. Nu ar trebui să ne fie frică de acest șantaj. Vreau să vă asigur că prietenul la nevoie se cunoaște. Pentru Moldova acest prieten este UE. Unul dintre motivele vizetei mele este să inaugurez un pas mic dar simbolic spre integrarea Moldovei în familia UE - semnarea aderării țării la programul UE pentru climă și Mediu, numit LIFE”, a declarat Virginijus Sinkevičius.

La rîndul său, președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, a mulțumit țărilor UE pentru sprijin și solidaritate.


„A fi parte a lumii libere a UE înseamnă o viață bună și sigură pentru cetățenii noștri, dar și eforturi din partea noastră de a îmbunătăți condițiile de viață ale oamenilor, a de a îmbunătăți condițiile de viață ale oamenilor, de a moderniza țara, de a întări instituțiile și de a avea grijă de mediu. Pentru că avem cu toții o singură casă - planeta noastră. Dacă nu vom avea grijă de ea, nici o altă reformă nu va fi suficient pentru ca, copiii noștri să crească într-un mediu sănătos. Mediul este o responsabilitate comună. Fenomenele meteorologice extreme confirmă că trăim în perioada unor schimbări climatice semnificative, care ne afectează viața și ne pun viitorul în pericol”, a menționat Igor Grosu.

3
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий