Comerțul cu Rusia este aproape egal cu zero – declarație

Comerțul cu Rusia este aproape egal cu zero – declarație

Este păcat că principalul succes al guvernului moldovean este că noi încă primim bani de la organizațiile financiare internaționale.


Se uită că banii este o sarcină grea suportată de acei oameni care au părăsit țara, iar astăzi este în detrimentul fondurilor lor acumulate rambursate toate datoriile externe.


Opinia a fost exprimată de către jurnalistul, șeful reprezentanței din Moldova a Agenției TASS, Valeri Demidețchi, invitat la emisiunea de autor a lui Victor Borșevici „Poziția“, de la postul „Accent TV”, transmite Noi.md.


„Doar nu le întorc cei de la Guvern, dar cei care cîștigă bani, iar funcționarii le achită din fondurile primite în buget“, a spus jurnalistul.


El a menționat că, din păcate, situația nu se va schimba pînă cînd oamenii noștri nu vor întreba: Băieți, cît timp ne veți hrăni cu povești despre credite? Unde sînt noile locuri de muncă, unde este întoarcerea persoanelor din străinătate? Unde sînt investițiile?


„În ultimii 15 ani noi am pierdut vinificația, care, pe piața estică, aducea cîștiguri din contul brandului, experienței. Am pierdut miliarde, iar acum împletim niște cabluri pentru BMW, pentru unele țări din Africa și, nu știu de ce, ne mîndrim cu asta. Acest lucru nu-i rău, în principiu, pentru că în țară vin noi afaceri, investitori, dar ar fi mai bine dacă ar fi adăugate la cele deja existente”, a remarcat jurnalistul.


El a menționat că exportul moldovenesc în UE a crescut, și asta este bine, dar este rău că comerțul cu Rusia este aproape egal cu zero. Prin urmare, este necesar să fie promovată o politică ce ar viza dezvoltarea economiei, crearea de noi locuri de muncă, reîntoarcerea lucrătorilor migranți din străinătate către copiii și bătrînii lăsați de ei.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load