TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Comercianții de pește din Chișinău, instruiți de ANSA

Direcția Teritorială pentru Siguranța Alimentelor Chișinău a organizat o ședință de instruire cu comercianții de pește congelat și pește viu de la piețele agroalimentare din capitală.

Instruirea s-a referit la regulile și prevederile normative de comercializare a peștelui viu și peștelui congelat.

Comercianții au fost informați despre prevederile privind aprobarea Regulilor specifice de igienă a produselor alimentare de origine animală, Regulamentul cu privire la condițiile tehnice pentru pește congelat și regulile cu privire la condițiile tehnice pentru peștele de ocean congelat și Ordinul ANSA nr. 322 din 28 octombrie 2016 privind eliberarea certificatelor sanitar-veterinare pentru pește viu și proaspăt refrigerat.

În cadrul instruirii au fost modelate și discutate cazuri de descoperire a prezenței paraziților în peștele congelat, gradul de infestare și măsurile care urmează a fi întreprinse în urma situațiilor create.

Vînzătorii de pește au fost informați și despre restricțiile care trebuie respectate la comercializarea peștelui congelat direct către consumatorul final, respectarea normelor de igienă a comercializării peștelui congelat și intensificarea de către DTSA Chișinău a controlului asupra comercializării peștelui în piețe.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load