COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Colegii lui Mihai Curagău vor să-i ridice un monument

Colegii lui Mihai Curagău vor să-i ridice un monument

O carieră monumentală trebuie răsplătită cu un monument. Acest lucru se urmăreşte în cazul regretatului actor de teatru şi film, Mihai Curagău. Colegi de breaslă, prieteni şi actori, doresc să îi aducă acestuia un omagiu post-mortem.

Este nevoie de 200 de mii de lei, sumă din care aproape jumătate a fost strînsă deja. Pe scena Teatrului Satiricus, acolo unde a jucat şi maestrul, se montează mai multe spectacole, iar banii adunaţi din biletele sînt donaţi acestei frumoase cauze.

Mihai Curagău a fost unul dintre puţinii actori care, cu uşurinţă, putea intra în pielea celor mai bizare personaje. Pe scena de teatru şi în filme a avut roluri dintre cele mai diverse, de la împărat, Michiduţă, pînă la contabil, meşter sau ţăran.


,,Un monument în memoria lui, este puţinul din întregul pe care-l merită Mihai Curagău”, spun actorii de la Teatrul Satiricus.

Alexandrina Grecu a crescut şi s-a format ca actriţă sub aripa maestrului Mihai Curagău. De fapt, primul ei spectacol a fost "Cu bunelul, ce facem?" piesă jucată alături de regretatul actor.

Şi Ludmila Gheorghiţă a avut onoarea să joace pe aceeaşi scenă cu Mihai Curagău. Ea spune că au fost unele dintre cele mai sclipitoare momente din cariera sa.

Actorii au numai cuvinte de laudă pentru maestrul teatrului şi spun că Mihai Curagău a lăsat o amprentă adîncă nu doar în sufletul colegilor, dar şi al spectatorilor. Prin edificarea unui monument, s-ar aduce un omagiu întregii comunităţi artistice.

Conform proiectului, urmează să fie creat un mic memorial, în care va fi statuia maestrului, din bronz. Monumentul va avea şi un cod QR iar orice turist va avea posibilitate să scaneze şi să afle informaţiile necesare despre maestro. Spectacolele din care se vor colecta bani pentru acest scop nobil se vor juca pe 12, 21 şi 31 ianuarie.

Încă nu s-a hotărît unde va fi instalat memorialul. Există însă mai multe propuneri - în faţa Teatrului Satiricus, la intersecţia bulevardului Ştefan cel Mare cu strada Mihai Eminescu sau pe Aleea Pietonală de pe bulevardul Grigore Vieru. Maestrul Mihai Curagău a trecut la cele veşnice pe 24 decembrie 2016.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load