TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Colegii de breaslă deplîng moartea cunoscutului medic Vladimir Hotineanu

Doliu în comunitatea medicală din Moldova. S-a stins din viaţă Vladimir Hotineanu, fost ministru al Sănătăţii, ex deputat şi unul dintre cei apreciaţi chirurgi din ţara noastră. Reputatul medic, care avea 69 de ani, suferea de mulţi ani de o boală incurabilă.

Medicii de la Spitalul Clinic Republican, unde a lucrat, şi-l amintesc plin de viață, mereu gata să ajute, transmite publika.md.

"El este omul care personal mie, dar şi la mulţi-mulţi alţii, ne-a pus bisturiul în mînă, ne-a învăţat meseria de chirurg", a menţionat Gheorghe Ivanov, chirurg, Spitalul Clinic Republican.

"Întotdeauna a fost o persoană cu inimă mare, un om care a acceptat şi omul bolnav, şi un tînăr savant, şi un tînăr chirurg", a spus Alexandru Tverdohleb, chirurg, Spitalul Clinic Republican.

"Domnul academician Hotineanu a fost, este şi va rămîne o legendă a chirurgiei naţionale. S-a manifestat ca un pedagog înţelept, ca un chirurg de performanţă", a precizat Alexandru Eliade, şef de studii Catedra Chirurgie.

"A fost un om lipsit de orgoliu enorm, la nivelul care se afla. Putea fi deranjat şi sîmbătă, şi duminică, putea fi trezit la orice oră noaptea. Putea să revină la clinică, să te ajute cu sfaturi, să stea la patul bolnavului alături de tine, să te îndrumeze la o operaţie", a declarat Eduard Bortea, asistent universitar.

Într-un necrolog semnat de premierul Ion Chicu, Guvernul prezintă condoleanţe şi precizează că Vladimir Hotineanu a fost unul dintre cei mai talentaţi şi devotaţi lucrători ai sistemului medical din țara noastră.

Şi-au exprimat durerea şi regretul faţă de decesul lui Vladimir Hotineanu şi reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, dintre care mulţi au fost colegi de breaslă cu ilustrul chirurg.

Mesaje de condoleanţe au transmis şi membrii Academiei de Ştiinţe a Moldovei şi Partidul Democrat.

Vladimir Hotineanu a fost ministru al sănătăţii în perioada 2009-2011, şi deputat în Parlamentul Republicii Moldova între 2014 şi 2019.

Corpul neînsuflețit al regretatului profesor va fi depus astăzi, de la ora 19.00, la Biserica "Duminica Tuturor Sfinților" din Cimitirul Central din Chișinău. Înmormîntarea va avea loc duminică, la ora 11:00.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load

Arhivă de ştiri