COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 839 851 INFECTAȚI 321 682(+2068)   TRATAȚI 300 697     DECESE 7347(+37 )  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2952
Puterea stiri: 6754

Colecţionarii de automobile au participat la o cursă caritabilă

27 sep. 07:30   Societate
1077 0

Stil, eleganță și mulți cai putere au putut fi admirați la parada automobilelor retro, care a avut loc duminică, în Chișinău.

Mai mulți colecționari ai mașinilor de epocă și-au dat întîlnire în centrul Capitalei pentru a porni într-o cursă caritabilă, denumită "Distinguished Gentleman's Drive". Scopul evenimentului a fost colectarea banilor pentru tratarea cancerului de prostată, transmite Publika.md.

Unul dintre proprietarii bijuteriilor pe patru roți este Grigore Lupaşcu. El deține un automobil vechi de 80 de ani.

Un alt colecționar a venit la eveniment cu o mașină de producție sovietică. Proprietarul susține că aceasta este prima achiziție din cele 15 pe care le deține.

Iar un automobil marca VAZ a staționat mulți ani într-un garaj. Nu a avut nevoie de reparație, ci doar de vopsirea caroseriei.


Mașinile retro au fost expuse mai întîi în curtea Muzeului de Istorie a Moldovei, pentru a fi admirate de trecători.

„Am venit cu nepoțeii. Colecția îi bogată. Volga, Jiguli îs mai aproape de noi, acestea îi mai interesante pentru noi.”„Toate îmi plac. Toate au istoria lor şi farmecul lor. O parte dintre maşini îmi aminteşte de copilărie. Acea maşină din anii 60. Volga aceea a rămas aşa cum era la exterior.”

După ce au fost admirate de vizitatori, cele 27 mașini de epocă au pornit în coloană prin centrul Chișinăului spre Holercani, Criuleni.

Potrivit organizatorilor, fiecare participant la paradă a trebuit să facă și o donație.

„Persoana care participă trebuie să aibă o mașină produsă pînă în 31 decembrie 1979 să fie mai veche de 40 de ani.Toți participanții trebuie să se înregistreze pe site și donează bani într-un fond care vor fi utilizați spre cercetările bolilor la bărbați.”, a declarat Dan Untură, organizator.

În jur de patru mii de șoferi au participat la "Distinguished Gentleman's Drive", care s-a desfășurat concomitent în peste 130 de orașe din 55 de țări.0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽