TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Codul Galben de secetă hidrologică a fost prelungit

Codul Galben de secetă hidrologică a fost prelungit

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a prelungit pînă la 20 august Codul Galben de secetă hidrologică.

Hidrologii atestă secetă în rîurile și lacurile din Republica Moldova, din cauza lipsei precipitațiilor și a temperaturilor înalte. „Solicităm agenților economici și populației să consume rațional resursele de apă”, se arată într-un comunicat al instituției.

De asemenea, după o perioadă de caniculă, următoarele zile vor fi mai răcoroase, cu valori termice sub 30 de grade, însă, de duminică, 18 august, arşiţa va reveni. În perioada de referinţă ploi nu se aşteaptă.


În contextul arşiţei şi secetei stabilite în ţară, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a atenţionat populaţia asupra respectării regulilor antiincendiare. Pompierii au solicitat cetăţenilor să nu aprindă vegetaţia uscată şi resturile menajere, să evite aprinderea rugurilor şi a miriştilor, iar în caz de incendieri, fie şi neînsemnate, să apeleze la 112. Totodată, în cazul în care în păduri sau teritorii adiacente vor fi observate situaţii ieşite din comun, specialiştii Agenţiei "Moldsilva" roagă să fie contactați la linia fierbinte 022 211 311.

Сod Galben de secetă hidrologică se emite în cazul cînd debitul apei atinge cote de 50% şi mai joase din norma multianuală.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load