X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Codul Galben de instabilitate atmosferică se menține

24 iun. 2020,, 12:00   Societate
2184 0

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunţat că menţine pe parcursul zilei de astăzi Codul Galben de instabilitate atmosferică pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Potrivit meteorologilor, în perioada indicată se prevede instabilitate atmosferică: ploi de scurtă durată însoțite de descărcări electrice, temporar averse puternice (15-35 litri per metru pătrat) cu grindină și vijelie în rafale de pînă la 15-20 metri pe secundă, , transmite moldpres.md.

De asemenea, Centrul hidrologic al Serviciului Hidrometeorologic de Stat menţine în vigoare, pînă la data de 3 iulie, pe anumite sectoare din ţară, Codul Galben de ieşire a apei din luncă, iar pe o porţiune din nordul ţării – Cod Portocaliu.

Conform SHS, în următoarele zile se vor menţine valori termice între 24-29 grade Celsius cu vreme ploioasă. Noaptea mercurul termometrelor va indica 14-19 grade.

În caz de Cod Galben, condiţiile vremii sînt potenţial periculoase, fenomenele meteorologice prognozate (averse, descărcări electrice, intensificări ale vîntului, temperaturi ridicate sau scăzute, risc de creşteri de debite şi niveluri în rîuri şi rîuleţe etc.) sînt obişnuite pentru teritoriul ţării, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activităţi socio-economice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?