Criza energetică stiri: 1635
Cutremure stiri: 271

Cod Roșu la Ialoveni: Restricțiile impuse

16 mar. 2021,, 12:35   Societate
2242 0

Autoritățile din Ialoveni au stabilit un șir de reguli epidmiologice, în legătură cu prelungirea stării de urgență în sănătate publică pînă pe 15 aprilie, creșterea numărului celor infectați cu COVID-19, răspîndirea comunitară intensă a virusului și stabilirea nivelului de alertă Cod Roșu la nivelul teritoriului administrativ. Deciziile au fost luate în cadrul sedinței Comisiei Teritoriale Extraordinare pentru Sănătate Publică, din 15 martie curent.

Potrivit informațiilor făcute publice pe o rețea de socializare Comisia Raională Extraordinară de Sănătate Publică Ialoveni a stabilit ca purtarea măștii să fie obligatorie în toate spațiile publice deschise pe întreg teritoriul raionului, inclusiv în stradă, scrie safenews.md.

În instituțiile publice și private din raion se va asigura un regim special de muncă. Procesul educațional în instituțiile de învățămînt preșcolar va continua cu prezența fizică a persoanelor, cu respectarea normelor de sănătate.

Elevii claselor primare vor reveni de astăzi la ore cu prezența fizică și respectarea normelor sanitare. Elevii claselor absolvente, IX și XII, vor reveni la ore în proporție de 50% din numărul de elevi, dar nu mai mult de 20 elevi în clasă. Vor fi prezenți zilnic și fizic la ore. Elevii claselor V-VIII și X-XI vor învăța de la distanță. Elevii din Cărbuna, Hansca și Văratic, atît din învățămîntul primar, cît și cel gimnazial și liceal revin la ore cu prezența zilnică și fizică.

Totodată, în perioada 15.03 – 01.04, se interzice desfășurarea slujbelor religioase în incinta tuturor lăcașelor de cult de pe întreg teritoriul raionului Ialoveni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав